HİKAYE ANLATMA YARIŞMASI DUYURUSU

ŞEHİT ŞENDOĞAN TOPÇU İLKOKULU DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Yarışma Amacı:

·         Yarışma, katılımcıların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeyi,

·         Türkçe dil becerilerini ve beden dilini etkili kullanma becerisini geliştirmeyi,

·         Anahtar kelimeleri kullanarak farklı hikâyeler anlatmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

·         Anahtar kelimeler: Sevgi, iyilik, yardımlaşma, hoşgörü,mutluluk

Yarışma Şartları:

·         Yarışmaya, ilkokul öğrencileri katılabilir.

·         Yarışmada anlatılan hikâyeler, en fazla 500 kelime olmalıdır.

·         Hikâyelerde belirtilen anahtar kelimeler kullanılmalıdır.

·         Hikâyelerin özgün olması gerekmektedir.

Yarışma Takvimi:

·         Başvuru başlangıç tarihi: 21/12/2023

·         Yarışma tarihi: 29/12/2023

·         Yarışma sonuçlarının açıklanma tarihi: 29/12/2023

Değerlendirme Ölçeği:

·         Hikayenin özgünlüğü (20 puan)

·         Hikayenin akıcılığı (20 puan)

·         Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma (20 puan)

·         Hikaye anlatımında beden dilini etkili kullanma (20 puan)

·         Hikayenin anahtar kelimeleri içermesi (20 puan)

Özel Koşullar:

·         Yarışmada anlatılan hikayeler özgün olmalıdır.

·         Yarışmadaki hikayeler, belirtilen anahtar kelimeleri içermelidir. Anahtar kelimelerin hikayede nerede ve nasıl kullanıldığı, değerlendirmede önemli bir kriter olacaktır.

·         Yarışmadaki hikayeler, yarışmanın amacına ve kapsamına uygun olmalıdır. Yarışma, yaratıcı hikayeleri teşvik etmek için düzenlenmektedir. Bu nedenle  ilgi çekici ve düşündürücü olması beklenmektedir.

Kriter

Puan

Hikayenin özgünlüğü

20

Hikayenin özgünlüğü, ilgi çekiciliği ve düşündürücülüğü.

Hikayenin akıcılığı

20

Hikayenin akıcı ve anlaşılır olması.

Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma

20

Hikayedeki olayların oluş sırasına uygun olması.

Anahtar kelimeler

20

Hikayenin anahtar kelimeleri içermesi ve bu kelimelerin hikayede doğru ve yerinde kullanılması.

Hikaye anlatımında beden dilini etkili kullanma

20

Hikaye anlatımında beden dilinin etkili kullanılması.

Anahtar Kelimeler ile Hikaye Anlatma Yarışması Değerlendirme Ölçeği

Hikayenin özgünlüğü kriteri, hikayenin özgünlüğü, ilgi çekiciliği ve düşündürücülüğü açısından değerlendirilecektir. Yarışma, katılımcıların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeyi amaçladığından, hikayelerin bu açıdan güçlü olması beklenmektedir.

Akıcılık kriteri, hikayenin akıcı ve anlaşılır olması açısından değerlendirilecektir. Hikayenin kolayca okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için cümlelerin kısa ve öz olması, anlatımdaki geçişlerin doğal olması ve anlatımdaki sözcüklerin anlamlı ve doğru kullanılması gerekmektedir.

Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma kriteri, hikayedeki olayların oluş sırasına uygun olması açısından değerlendirilecektir. Hikayenin doğru ve akıcı bir Türkçe ile yazılmış olması gerekmektedir.

Anahtar kelimeler kriteri, hikayenin anahtar kelimeleri içermesi ve bu kelimelerin hikayede doğru ve yerinde kullanılması açısından değerlendirilecektir. Anahtar kelimelerin hikayede anlamlı bir şekilde kullanılması ve hikayenin akışına katkı sağlaması gerekmektedir.

Hikaye anlatımında beden dilini etkili kullanma kriteri, hikaye anlatımında beden dilinin etkili kullanılmasına uygun olması gerekmektedir.

Değerlendirme, her bir kriterin 20 puan üzerinden değerlendirilmesi ile yapılacaktır. Toplam 100 puan üzerinden yapılacak değerlendirmede, en yüksek puanı alan hikaye birinci, ikinci ve üçüncü seçilecektir.

21.12.2023 92